Seneste nyt

Den rigtige mentalitet

En dag gik Jariya Ibnu Qudama (ra) ind til Mu´awiya (ra), der på det tidspunkt var Den Islamiske Stats leder (Khalifah). Tre af det Romerske imperiums ministre var også tilstedeværende under mødet.

Mu´awiya sagde til Jariya: “Var du ikke en af Alis (ra) allierede i alle hans holdninger og udtalelser?”

Dertil svarede Jariya: “Se bort fra Ali, da vi ikke har foragtet ham, men elskede ham. Vi har ejheller bedraget ham, men rådgav ham.”

Mu´awiya svarede: “Hvor er du dog ynkelig, Jariya! Du må have haft lav rang i dine forældres øjne, idet de har kaldt dig for Jariya (hvilket betyder slavepige),

Dertil svarede Jariya: “Du må have haft lavere rang i dine forældres øjne, idet de har kaldt dig for Mu´awiya (hvilket betyder “en brunstig tæve, der gør efter hunde”)

Til dette råbte Mu´awiya: “Thi stille, du moderløse!”.

Jariya svarede igen: “DU skal Thie, Mu´awiya (Han omtalte ikke Mu´awiya som de troendes amir), for jeg har en mor, der bar mig for de sværd som vi hævede over for jer. Derefter gav vi dig Bay´ah (lydighedsløfte) for at høre og adlyde, så længe at du styrer med alt hvad Allah har nedsendt. Så hvis du fuldfører dit løfte, vil vi ligeledes fuldføre vores loyalitet overfor dig. Men hvis du afviger fra dit løfte, så husk at vi har efterladt os nogle grusomme mænd og rigeligt med våben, og de vil ikke lade dig misbruge, eller skade dem.”

Mu´awiya nærmest hylede: “Må Allah (swt) befri os fra dine slags”.

Jariya svarede: “Du! (Igen omtalte han ikke Mu´awiya, som de troendes amir), Sig noget godt og vær høflig, for de dårlige regenter vil ende i helvedet!”. Derefter forlod Jariya rasende rummet, uden at spørge om tilladelse til det.

De tre romerske ministre som havde overværet skænderiet, vendte sig alle imod Mu´awiya og en af dem sagde: “Vores leder ville aldrig lade sig adressere af en af sine undersåtter, uden at denne bukker sig med sit hoved vendt imod tronen. Hvis han eller hans nærmestes stemmer blev hævet overfor vores leder, så vil de alle sammen blive skåret i småstykker eller brændt levende, så hvordan kan denne primitive ørkenaraber, med sin sindssyge adfærd komme og behandle dig således? –som om at I var ligestillede?”

Mu´awiya svarede med et smil på læben: “Jeg er leder over ægte mænd, som er frygtløse overfor enhver form for kritik, når det handler om sandheden. Alle mine folk er som denne ørkenaraber og ingen af dem vil bøje sig for andre end Allah(swt), ingen af dem thier, når de ser uretfærdighed og jeg er ingen overlegen, ejheller bedre end nogen af dem, foruden i fromhed. Jeg har sagt nogle hårde ord til ham og han svarede igen. Jeg var den der startede og det var derfor min skyld..”

Efter at have hørt dette, eksploderede den ældste af ministrene, nærmest i gråd, så Mu´awiya måtte spørge hvorfor og ministeren svarede: “Før dette, troede vi at vi var jer lige, hvad angår beskyttelse og styrke, men efter at have været vidne til det der skete, så frygter jeg at I en dag vil sprede Jeres autoritet over vort imperium”

Den dag kom sandelig og det før så store romerske imperium, kollapsede som en edderkops spind, da muslimerne spredte den islamiske livsanskuelse og befriede en stor del af dette imperium. Så er det ikke snart på tide at muslimerne bliver ægte mænd der ikke frygter andre end Allah?

Se også

Abu Hanifa om vigtigheden af partimæssigt arbejde

Abu Hanifa(rah) havde en stærk holdning om nødvendigheden af det partimæssige arbejde for at påbyde …